Balığın arkasından en iyi ne gider tabi ki helva, bir de fırında olursa hımmm nefiss. Bu tatlıyı ilk defa arkadaşlarımızla Bozcaada'ya gittiğimizde yemiştim. Sonra bir kez de Arnavutköy'te İskele Livar Balıkçı'sında yemiştim ki buranın sadece tatlısı değil karides güveci, mezeleri ve özellikle salatası da harikadır. Neyse gelelim tatlıya dün akşam kendim denemeye karar verdim. İnternette çeşitli tarifler var ama ben oranları kendime göre biraz değiştirdim 400 gr.lık sade tahin helvasının yarısından daha azını kullandım, önce çatalla ezdim içerisine yarım limon suyu ve biraz süt kattım fırına dayanaklı bir kaba koydum. Ben bunun için bir güveç kabı kullandım. 200 derece fırında 10. dk bekletince tatlımız hazır. Dilerserseniz fırına vermeden önce üzerine ceviz de koyabilirsiniz.
2 yorum:
Tatlı çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemek istiyorum. Acaba çikolatalı helvadan nasıl olur?
ilk yorumum oldu yaşasın. Çok teşekkür ederim. Çikolatalısı da süper olur sade bitince onu da denemek lazım.
Yorum Gönder